Matlagning med DeWok
Här är några maträtter som du kan tillaga med DeWok. Se recepten som inspiration, väck din kreativitet och börja experimentera. Det är bara fantasin som sätter gränserna!
Värm upp matoljan (använd inte olivolja)
Ingredienser
– 6 bitar korvar
– 1 rågad matsked currypulver
– 30 ml Cola
– 30 ml Fanta
– 100 g ketchup
– 20 g rostad lök
– salt
Värm olivolja.
Ingredienser
– 1 dl vitt vin
– 130 ml kycklingbuljong
– 50 g smör
– 40 g schalottenlök
– 80 g morötter
– 2 st vitlöksklyftor
– 30 g selleri
– 5 g persilja
– ½ citron
– 200 g musslor
Servera gärna med (vitlöks)bröd.
Ingredienser
– 2 st färska + 1 st torkad chili
– 4 st vitlöksklyftor
– 10 g ingefära
– 2 g svart spiskummin
– 45 g sojasås
– 1 nypa sesamfrö
– 1 kaffirlimeblad
– 40 g sockerärter
– 180 g ris
– 150 g färsk tofu
– 30 g bönpasta
– 20 g sesamolja
– 15 g stekt lök
– 15 g vårlök
Tillagning – använd DeWok Dubbelset
Panna 1
Värm oljan (använd inte olivolja)
Stek 50 g paprika
Panna 2
Värm oljan (använd inte olivolja)
Tillsätt 100 g äpple
Häll på 8ml whisky
Panna 1
30 g rödlök med stekt
Tillsätt 100 g kokt potatis
Panna 2
Lägg i 200g pulled pork
Panna 1
Tillsätt 10 g smör
1 msk BBQ-sås
Panna 2
Tillsätt 4 msk BBQ-sås
Blanda de två pannornas innehåll och lägg på en kvist persilja.
Ingredienser
– 20 g sparris
– 20 g smör
– 1/2 citron
– 10 ark ren vild vitlök
– 2 kvistar persilja
– 150 g förkokt färskpotatispotatis
– Riven muskotnöt
– Salt och Peppar
För köttälskare: lägg på lite skinka.
Värm upp wokpannan
Ingredienser
– 1 tsk senapsfrön
– 1/2 tsk korianderfrön
– 1/2 spiskummin
– 1/4 tsk bankad bockhornsklöver
– 1 enbär
– 1 torkad chili
Rör om och rosta i cirka 1 min
– 1 rågad tsk currypulver
– 1 tsk margarin
– 2 grovt hackade vitlöksklyftor
– 40 g sockerärtor
Glasera med ca 50 ml kokosmjölk
– Salt & Peppar
– 1 tsk palmsocker
– 150 g förkokt potatis
OBS!
Ta bort chilin och enbär!
Tillsätt 1 stav hackad salladslök
TIPS!
Om det är för torrt, tillsätt en skvätt kokosmjölk.
Precis innan servering, tillsätt en hand koriander, körvel och en klick limejuice.
Ingredienser
– 40 g jordnötssmör
– 2 chili
– 60 g kokosmjölk
– 5 ml sojasås
– 2 kaffirlimeblad
– 1/2 citrongräs
– 160 g sobanudlar
– 20 g vårlök
– 20 g morötter
– 10 g broccoli
– 20 g rödlök
– 5 g groddar
– 20 g tärnade tomater
– 30 g snöärtor
Ingredienser
– vatten
– 1/2 tsk spiskummin
– 1 kvist oregano
– ¼ lime
– 10 g tomatpuré
– 50 g kidneybönor
– 110 g nötfärs
– 25 g riven ost
– 15 g jalapenos
– 70 g paprika
– 25 g majs
– 60 g ris
– 15 g smör
Värm matolja.
Ingredienser
– ½ tsk senapsfrön
– ½ tsk spiskummin
– 1 habanero chili
– 80 g nötfärs
– 1 hackat lagerblad
– 30 g lök
– 30 g paprika
– ½ tsk farinsocker
– ½ tsk kakao
– 60 ml krossade tomater
– 30 g gröna bönor
– 40 g kidneybönor
– 20 g majs
– 50 g tärnade tomater
Värm upp 2 matskedar vatten
Tillsätt 1 msk brunt rörsocker och karamellisera under omrörning
Glasera med 20g kokosgrädde
2 kaffir limeblad
1 stjärnanis
½ tsk kanel
5 korn svartpeppar
Rör ner 1 liten kvist rosmarin och låt koka upp
Tillsätt 15 g smör
Tillsätt 250 gram ananas, rör ihop och låt dra i cirka 1 minut
Tillsätt saften av en halv lime och servera
Ingredienser
– 40g rödlök
– 1 vitlöksklyfta
– 1 nypa kardemumma
– 1 nypa kryddnejlika
– 1 nypa spiskummin
– 40 g jalapenos
– 70 g gröna bönor
– 50 g tomattärningar
– 100 g tomatsås
– 60 g avokadotärningar
– 1 kvist koriander